Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 400 gramů cibule, napůl
- 40 gramů oleje
- 800 gramů hovězího masa na guláš, např. kližky
- 1 čajová lžička cukru
- 70 gramů rajčatového protlaku
- 300 gramů rajčat, na malé kousky
- 250 gramů červeného vína
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 3 polévkové lžíce červené papriky
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky kmínu, drceného
- 1 polévková lžíce čerstvé majoránky
- 3 bobkové listy, suché
- 5 jalovcových bobulek
- 2 hřebíčky
- 400 gramů papriky, červené a zelené na proužky
- 150 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Protein
- 31 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 16 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborový guláš
1h 10min
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Roštěnky s bramborami
1h 20min
Novoroční bramborový guláš
1h 5min
Klasický maďarský guláš
1u. 45min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1 godz. 35 min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1u. 25min
Pikantní králík s červenou cibulí a pivem
45 Min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2h
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1u. 25min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h