Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 750 gramů batátů, na kostky
- 130 gramů cibule, napůl
- 520 gramů bílé cizrny, konzervované, scezené
- 700 gramů vody
- 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 1 čajová lžička soli, nebo podle chuti
-
100
gramů crème fraîche
nebo 100 gramů zakysané smetany, 20 % tuku - 1 polévková lžíce čerstvé petržele, najemno nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 885 kJ / 210 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 5 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30 min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 min
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35 min
Krémová polévka z červené čočky
35 min
Dýňovo-čočková polévka
45 min
Polévka z batátů s rybími kousky
40 min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 min
Krémová zeleninová polévka
35 min
Cuketová krémová polévka
25 min
Pórkový krém
40 min
Mrkvová krémová polévka
30 min
Krémová květáková polévka
30 min