Tento měsíc s nadšením uvedeme skvělé recepty, tipy a zkušenosti našich hvězd programu Community Stars z Polska, Portugalska a Itálie.
Program Community Stars Thermomix® byl vytvořen, abychom se propojili s nejbližšími a nejaktivnějšími zákazníky a vytvořili příležitost vařit podle nových receptů a prohlížet si nové produkty, funkce a služby. Program zatím probíhá v některých zemích a my vám nyní s radostí servírujeme ochutnávku.
Zjistěte více
Recept na hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli vlastně vznikl náhodou. Když jsem pracoval jako šéfkuchař, obdržel jsem od zákazníků speciální objednávku. Přáli si hovězí biftek bez tradičního syrového žloutku a nakládaných okurek. Na biftek jsem použil hovězí svíčkovou, protože má tu nejdelikátnější chuť a texturu. Vaječné žloutky jsem nahradil aioli a červenou cibulí, která má jemnější chuť než bílá cibule.
Můj tajný tip:
Abyste zachovali krásnou, živou červenou barvu masa, stačí přidat trochu studené perlivé vody. Oxid uhličitý zajistí bifteku dokonalou barvu!
Do své krevetové polévky s batáty připravuji houbový prášek z jemně nadrcených sušených hub (nenamáčených). Je to perfektní koření do mnoha různých jídel. Lze jej skladovat v dobře utěsněné nádobě a používat několik měsíců.
Než zapečete tresku se špenátem a cuketou, přidejte pro bohatší chuť do zapékací mísy 300 g oloupaných sušených krevet. Z krevetích krunýřů a hlav uvařte vývar, který si můžete zmrazit a použít na přípravu jiných receptů. Případně zmrazte krunýře a hlavy a vývar připravte jindy.
Suroviny a koření často upravuji podle vlastních chutí. V případě batátových buchet jsem nahradila mléko ovesným mlékem, cukr kokosovým cukrem a máslo kokosovým olejem. Výsledkem byl úžasně chutný chleba, který se hodí téměř ke všemu. Dala jsem si ho ke snídani i k večeři. Cookidoo® vám šetří čas, zvyšuje efektivitu práce, ale především vám přináší skvělé recepty, které si můžete upravit podle vlastních chutí a preferencí!
Můj zdravý krémový puding, jehož příprava trvá pouhých 12 minut, si zamilovali i ti největší skeptici. Je skvělý pro experimenty s různými rostlinnými mléky. Dokonce můžete přidat jednu nebo dvě lžíce surového kakaového prášku nebo citrónovou či pomerančovou kůru, abyste dosáhli jiné chuti a pudink byl i tak zdravý.
Kuřecí salát s mátovou vinaigrette připravte předem, abyste dosáhli výraznější chuti. V případě hráškové polévky s kalamáry a restovanými cherry rajčátky zkuste hrášek nahradit boby obecnými, čímž pokrm zajímavě obměníte.
Pokud máte čas, připravte si piškotový dort na čokoládové tiramisu s chilli den předem a skladujte jej zabalený v plastové fólii. Chutě budou výraznější a bude se snadněji krájet. Maliny můžete nahradit jahodami a pokud chcete delikátnější chuť, nahraďte lískové ořechy mandlemi.
Když připravujete krémové špaldové těstoviny s chřestem a jahodami, můžete místo chřestu použít čerstvý hrášek. Dozdobte konopnými semeny nebo gomasiem (japonská sezamová sůl).