Není nic lepšího – a uklidňujícího – než pořádná miska kari. Objevte naše oblíbené kari recepty z celého světa.
Není nic lepšího – a uklidňujícího – než pořádná miska kari. Aromatické vůně vás nalákají na pomalu vařené koření a vrstvy intenzivních chutí. Je to jídlo, které oživí chuťové buňky a zahřeje na duši, a díky řadě variací tohoto základního pokrmu můžete své chuťové buňky vzít na cestu kolem světa přímo od vaší kuchyňské linky.
Kari z jihovýchodní Asie má výraznou chuť, jejímž zdrojem je kokosové mléko, které mu dodává hedvábný podtón. Jeho chuť je prosycena ostrými chilli papričkami, koriandrem a česnekem, ale bez obvyklého kmínu, který byste očekávali od indického kari.
Asi nejvýznamnější destinací na naší virtuální cestě za kari je Indie, kde je výrazné koření jako kardamom, hřebíček, garam masala, kurkuma a pískavice (řecké seno) potěšením pro naše smysly.
Kari na Blízkém východě je často suché, vaří se v menším množství, takže se omáčka vpodstatě odpaří a koření zůstane na kouscích masa. Koření sumac, hřebíček, muškátový oříšek a anýzová semínka oživují tyto charakteristické pokrmy.
Hodně lidí má rádo silné a bohaté kari, takže se nebojte experimentovat s různým kořením a stupněm pálivosti. Silné chutě můžete vytvořit z jednoduchých ingrediencí. Své výtvory zvýrazněte přidáním bylinek nebo zeleniny.