Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 limetky, chemicky neošetřené
- 1 svazek čerstvé pažitky
- 50 gramů nesolených pražených burských oříšků
- 150 gramů cibule, napůl
- 15 gramů másla
- 480 gramů konzervovaných máslových fazolí, okapaných, opláchnutých
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička čerstvě umletého pepře
- 1 čajová lžička sušené saturejky
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
- ¼ čajové lžičky kari
- ¼ čajové lžičky kurkumy
- 100 gramů bílého vína
- 1 květák (cca 600–700 gramů), košťál na kousky, zbytek na růžičky (cca 2–3 cm)
- 150 gramů smetany
- 10 gramů medu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50 min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1h
Hrášková kaše
13 Min
Květákovo-špenátové lasagne
1h 45 min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35 min
Cizrnové karbanátky
11h 10min
Dal makhani
13u. 20min
Pomazánka z pečeného lilku s jogurtem a rukolou
1h 15 min
Čočka na kari s dýní v páře
1h 15 min
Pyré z mrkve, dýně a zázvoru
25 min