
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 limetky chemicky neošetřené
- 1 svazek čerstvé pažitky
- 50 gramů nesolených pražených burských oříšků
- 150 gramů cibule napůl
- 15 gramů másla
- 480 gramů konzervovaných máslových fazolí okapaných, opláchnutých
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička čerstvě umletého pepře
- 1 čajová lžička sušené saturejky
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
- ¼ čajové lžičky kari
- ¼ čajové lžičky kurkumy
- 100 gramů bílého vína
- 1 květák (cca 600–700 gramů), košťál na kousky, zbytek na růžičky (cca 2–3 cm)
- 150 gramů smetany
- 10 gramů medu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 284 kcal / 1187 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 16 g
- Sacharidy
- 21 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Citrónové hummusové noky
Žádné hodnocení
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Hedvábné brokolicové pyré
30min
Papriky plněné směsí tvarohu a cuket
1hod. 5min
Marocké jehněcí kuličky s plackami batbout
Žádné hodnocení
Brokolicový salát s chilli a citrónovou emulzí
30min
Špízy z drůbežích jater s květákovým pyré a cizrnou
50min
Pstruh na páře a květákové pyré
1hod. 10min
Červené RAW stew z čerstvé zeleniny
5min
Čočka na kari s dýní v páře
1hod. 15min
Kari ze špičatého zelí
35min
Lososový krém s pažitkovou omeletou a pečenými kaštany - 2017
50min