Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 limetky, chemicky neošetřené
- 1 svazek čerstvé pažitky
- 50 gramů nesolených pražených burských oříšků
- 150 gramů cibule, napůl
- 15 gramů másla
- 480 gramů konzervovaných máslových fazolí, okapaných, opláchnutých
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička čerstvě umletého pepře
- 1 čajová lžička sušené saturejky
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
- ¼ čajové lžičky kari
- ¼ čajové lžičky kurkumy
- 100 gramů bílého vína
- 1 květák (cca 600–700 gramů), košťál na kousky, zbytek na růžičky (cca 2–3 cm)
- 150 gramů smetany
- 10 gramů medu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pórkovo - bramborový nákyp
1h 30 min
Veganský banánovo-kokosový koláč
1h 20 min
Pomalu vařený fazolový cassoulet s ořechovým pestem
4h 30min
Salát z červeného zelí s gorgonzolou a fíky
10 Min
Vegetariánský rýžový salát
40 Min
Kroupy se žampióny
55 Min
Květákovo-špenátové lasagne
1h 45 min
Treska s kroupotem
50 Min
Pomalu vařená cizrna
14h 40min
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50 Min
Čočka na kari s dýní v páře
1 godz. 15 min
Vařená basmati rýže
35 dk