Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 limetky, chemicky neošetřené
- 1 svazek čerstvé pažitky
- 50 gramů nesolených pražených burských oříšků
- 150 gramů cibule, napůl
- 15 gramů másla
- 480 gramů konzervovaných máslových fazolí, okapaných, opláchnutých
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička čerstvě umletého pepře
- 1 čajová lžička sušené saturejky
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
- ¼ čajové lžičky kari
- ¼ čajové lžičky kurkumy
- 100 gramů bílého vína
- 1 květák (cca 600–700 gramů), košťál na kousky, zbytek na růžičky (cca 2–3 cm)
- 150 gramů smetany
- 10 gramů medu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 11 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 Min
Parmazánové krekry z mandlové dužiny
1 Std. 20 Min
Jáhlové vafle s dipem ze sušených rajčat a rukolou
50 Min
Veganské sádlo
3 Std. 15 Min
Zeleninové kari s rýží
1 Std.
Celerové ragú s mandlemi
45 Min
Polévka z růžičkové kapusty
45 Min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 Min
Gnocchi ve vinné omáčce s koprem a lososem - z jednoho hrnce
30 Min
Palačinky z ovesných otrub a tvarohu
10 Min
Čočkovo-dýňová polévka
1 Std.
Pomalu vařené fazole haricot
14h 40 min