Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Protein
- 15.6 g
- Sacharidy
- 55.5 g
- Tuk
- 27.9 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Vláknina
- 14.8 g
- Sodík
- 1852.5 mg
Alternativní recepty
Ratatouille
40min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Slow cooked chickpeas (TM5)
26 Std. 5 Min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Baba ghanoush
1h
Chickpea sundal
6 godz. 45 min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Buckwheat and mushroom quiche
29 Std. 20 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20 Min
Chilli con tempeh
20 Min
Baked beans
13 Std. 25 Min