Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Protein
- 15.6 g
- Sacharidy
- 55.5 g
- Tuk
- 27.9 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Vláknina
- 14.8 g
- Sodík
- 1852.5 mg
Alternativní recepty
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Vegan moussaka
1h 50 min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Yasai miso ramen
35 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Celeriac parmigiana
1h 10min
Miso soup
30min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Chilli con tempeh
20 min