Eggplant with burghul

Eggplant with burghul

4.4 7 hodnocení
Příprava 10min.
Celkový 55min.
4 portions

Suroviny

  • fine burghul
    300 g
  • water
    1000 g
  • garlic cloves
    2
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • spring onions/shallots trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
    4
  • soy sauce
    40 g
  • mirin
    1 tbsp
  • sesame oil
    1 tbsp
  • rice wine vinegar
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • raw sugar
    1 tsp
  • sambal oelek (see Tips)
    1 - 2 tsp
  • fresh basil leaves
    6 sprigs
  • fresh mint leaves
    6 sprigs
  • pumpkin seeds roasted (see Tips)
    40 g
  • roasted pine nuts
    80 g
  • eggplant cut into thin slices (approx. 5 mm)
    500 g
  • olive oil for drizzling
  • sea salt
    1 - 2 tsp

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 portion

Sodík 1852.5 mg
Protein 15.6 g
Kalorie 2353.3 kJ / 560.3 kcal
Tuk 27.9 g
Vláknina 14.8 g
Nasycený tuk 3.1 g
Sacharidy 55.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...