Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 ½ tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 2 tbsp pure maple syrup
- 1 tbsp gluten free cornflour
- 1 lime (zest of half a lime, juice of whole lime)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 150 g fresh bean sprouts
- 200 g millet, rinsed and drained
- 380 g filtered water
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 120 g carrot, cut into pieces (2 cm)
- 120 g cabbage, cut into pieces (3 cm)
- 100 g cashews
- 1 red onion (approx. 120 g), cut into thin slices
- 2 capsicums, cut into thin slices
- 227 g canned water chestnuts, cut into thin slices
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2178.9 kJ / 518.8 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Sacharidy
- 62.8 g
- Tuk
- 20.4 g
- Vláknina
- 13.5 g
Alternativní recepty
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Raw pumpkin and zucchini curry
25min
Mixed mushroom burgers
50 min
Sweet and sour tempeh
50 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Vegan moussaka
1h 50min
Nachos with beans and cashew sour cream
50 min
Lentil bolognese
30min
Chilli con tempeh
20min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min