Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g eggplant, cut into thin long slices (approx. 3 mm)
- extra virgin olive oil spray
Filling
- 130 g cauliflower, broken into florets
- 100 g carrot, cut into pieces
- 40 g eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 10 g extra virgin olive oil
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 10 g tomato paste
- 1 tbsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Sauce
- 1 garlic clove
- 10 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g ricotta (see Tips)
- 150 g bocconcini, sliced
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326.1 kJ / 315.7 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Sacharidy
- 13.8 g
- Tuk
- 20.3 g
- Nasycený tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 8.5 g
- Sodík
- 593.9 mg
Alternativní recepty
Eggplant involtini with risotto
1h 55min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Middle Eastern planked salmon
1h 40 min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30 min
Eggplant rotolo
1h 40 min
Mediterranean capsicums
2 Std.
Melanzane parmigiana
2h 5min
Zucchini lasagne
1 godz. 30 min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min