Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Protein
- 15.1 g
- Sacharidy
- 20.8 g
- Tuk
- 40.7 g
- Nasycený tuk
- 8.1 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 328.7 mg
Alternativní recepty
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Eggplant involtini with risotto
1h 55min
Lentil moussaka
3h 30min
Celeriac parmigiana
1h 10min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35 min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 Std. 20 Min
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min