Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Wholemeal spelt pastry
- 260 g wholemeal spelt flour, plus extra for dusting
- 100 g olive oil
- 90 g chilled water
- 1 egg
- 1 ½ tsp apple cider vinegar
- 70 g sesame seeds
Spinach and feta filling
- 500 g fresh baby spinach leaves
- 20 g olive oil
- 180 g brown onion, cut into quarters
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 200 g feta cheese, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g cottage cheese
- 1 egg
- 2 egg whites
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
Assembly
- 1 egg white, for glazing
- 1 tbsp pine nuts, for sprinkling
- 60 g mixed baby leaf salad
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2657.5 kJ / 632.7 kcal
- Protein
- 30.7 g
- Sacharidy
- 32.4 g
- Tuk
- 40.4 g
- Nasycený tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 9.6 g
- Sodík
- 556.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pumpkin tart
2h 15min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Lentil moussaka
3h 30min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Homemade ricotta
1h 15 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Filo spinach slice
55min
Courgette strudel
1h 20 min
Cheese and spring onion galette
1h 15 min
Fresh tomato tart
40min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Ricotta gnocchi
2h