Lentil moussaka
TM6 TM5 TM31

Lentil moussaka

4.7 (312 hodnocení)

Suroviny

  • 40 g butter, plus extra for greasing
  • 200 g dried red lentils
  • water, for soaking
  • 120 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
  • 50 g olive oil
  • 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
  • 3 garlic cloves
  • 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
  • 400 g canned whole tomatoes (including liquid)
  • 120 g red wine
  • 1 sprig fresh oregano, leaves only
  • 1 tsp ground ginger
  • 2 tsp sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 1 eggplant (approx. 550 g), cut into slices (1 cm)
  • 500 g full cream milk
  • 40 g spelt flour

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
1997.7 kJ / 475.7 kcal
Protein
22.6 g
Sacharidy
35 g
Tuk
23.8 g
Nasycený tuk
10.5 g
Vláknina
8.1 g
Sodík
1099.1 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty