Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 butternut pumpkin, cut into halves lengthways
- 40 g olive oil
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 600 g water
- 100 g quinoa
- 1 red onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 sweet corn cob, kernels removed
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g pine nuts, toasted
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, roots, stems and leaves, sliced
- 2 tsp tamari sauce
- sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 7913.6 kJ / 1884.2 kcal
- Protein
- 66.3 g
- Sacharidy
- 170.8 g
- Tuk
- 94.9 g
- Nasycený tuk
- 20.8 g
- Vláknina
- 46.8 g
- Sodík
- 1408.8 mg
Alternativní recepty
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15min
Sweet potato lasagne
1 godz. 20 min
Vegetable bake with goat's feta
1 Std. 30 Min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 Std. 5 Min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Hearty lentil chilli
50 min
Feta, spinach and potato frittata
1h