Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g de carotte, coupée en tronçons
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 500 g de crevettes roses cuites, non décortiquées
- 20 g d'huile d'olive
- 20 g de beurre doux
- 40 g de cognac
- 200 g de vin blanc sec
- 30 g d'eau
- 400 g de pulpe de tomate
- 40 g de concentré de tomate
- 1 bouquet garni
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de lotte, détaillée en morceaux
- 10 g de farine de blé
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 brins d'estragon frais
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226 kJ / 293 kcal
- Protein
- 37.7 g
- Sacharidy
- 11.3 g
- Tuk
- 10.8 g
Alternativní recepty
Mouclade charentaise
40min
Cabillaud chorizo-tomate
25 min
Lotte à la provençale
50min
Langoustines sauce au whisky
1h 10min
Lotte vapeur façon tajine
1h 45min
Choucroute de la mer
40min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Raie aux câpres
45min
Osso-buco de lotte
45min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min