Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sweet soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 garlic clove
- 4 eschalots (approx. 70 g), cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 130 g water
- 1 tsp cornflour
- 40 g soy sauce
- 40 g brown sugar
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes, to taste
Pickled vegetables
- 400 g water
- 200 g malt vinegar
- 2 tsp salt
- 140 g carrot, cut into matchsticks
- 140 g Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into matchsticks
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 tbsp sesame oil
- 2 tbsp peanut oil
- 140 g red onion, cut into thin strips
- 4 sprigs fresh coriander, stalks and leaves cut into thin slices (see Tips)
- 1 tbsp black sesame seeds
Prawn balls
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into halves
- 400 g prawn flesh
- 3 tbsp cornflour
- 1 egg
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper
- ½ tsp lime juice
- 500 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1196.5 kJ / 28.3 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Sacharidy
- 15.7 g
- Tuk
- 16.6 g
- Nasycený tuk
- 2.9 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1925 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1 Std. 10 Min
Peking-style duck pancakes
8 Std. 50 Min
Chilli oil
25 min
Nam Jim
10 min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 Std. 50 Min
Gyoza meatballs
35min
Chicken banh mi
4h 35min
Goi muc (squid salad)
45 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4 Std. 20 Min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min