Kompatibilní verze
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Sriracha® and sesame mayonnaise
- 30 g sesame oil
- 175 g vegetable oil
- 1 egg yolk
- 1 tsp Dijon mustard
- 30 g Sriracha® sauce
- 20 g white vinegar
- 1 pinch sea salt
Prawn toasts
- 30 g panko breadcrumbs
- 20 g black sesame seeds
- 20 g white sesame seeds
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- 1 garlic clove
- 1 ½ cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 1 sprig fresh coriander, leaves only
- 250 g raw king prawns, peeled and deveined
- 1 egg white
- ½ tsp white sugar
- ½ tsp sesame oil
- ½ tsp soy sauce
- 5 slices white bread (thick slices)
- 1 egg
- oil, for deep frying (enough for 10-12 cm deep - see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304.7 kJ / 310.7 kcal
- Protein
- 9.3 g
- Sacharidy
- 9.1 g
- Tuk
- 26.6 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 314.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Korean fried chicken
4h
Prawn balls with pickled vegetables
1 godz. 15 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Pork and prawn dumplings
55 min
Korean marinade
40min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20min
Char siew sauce
10 min
Prawn wontons
2 godz.
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Teriyaki sauce
25min