Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chilli sauce
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, deseeded
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp palm sugar
- 40 g fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 2 tbsp rice wine vinegar
Crepe batter
- 125 g plain flour
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp salt
- 250 g coconut milk
- 1 egg
- 120 g water
- oil, for frying
Prawn filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 1 tbsp sesame oil
- 60 g water
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 250 g raw prawns (approx. 24 prawns)
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
- 100 g bean sprouts
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 779.1 kJ / 185.5 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Sacharidy
- 13.9 g
- Tuk
- 9.2 g
- Nasycený tuk
- 5.2 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 690.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Goi muc (squid salad)
45 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 Std. 15 Min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Fragrant Asian fish parcels
40 min
Kung Pao chicken
1h 30min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 Std. 5 Min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 Std. 5 Min
Chilli and garlic prawns
1h 10 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min