Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 30.9 g
- Tuk
- 15.5 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 1591.9 mg
Alternativní recepty
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2u.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Cha gio (spring rolls)
55min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Gyoza meatballs
35 Min
Wonton wrappers
55min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Soup dumplings (xiao long bao)
26hod. 50min
Pork and prawn dumplings
55min