Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g de beurre doux, et un peu pour le plat
- 1 c. à café de sauge déshydratée, hachée
- 600 g de blanc de poireau, coupé en rondelles
- 50 g de farine de blé
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 1 orange non traitée, zeste et jus
- 300 g de lait
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de gruyère, râpé
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261 kJ / 303 kcal
- Protein
- 14.8 g
- Sacharidy
- 8.5 g
- Tuk
- 23.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1sa
Chou-fleur en soufflé
55 dk
Bruschettas de pleurotes et poivron
30 Min
Gratin de courgettes aux crevettes
55 dk
Gratin de fenouil
35 dk
Flans de poireau
35 dk
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1h 35min
Gratin de légumes anciens au fromage de brebis
1sa
Carottes à l'orange et au cumin
40 dk
Gratin de fenouil au fromage
55 dk
Tartiflette aux courgettes
55 dk