Kompatibilní verze
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Frosting
- 300 g raw cashew nuts
- 415 g water
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 3 tbsp coconut oil
- 5 pitted dates
- 1 tbsp pure maple syrup
Raspberry sauce
- 250 g fresh raspberries
- 3 tbsp caster sugar
Sponge
- 200 g coconut oil, plus extra for greasing
- 200 g almond milk
- 2 tsp apple cider vinegar
- 2 tbsp chia seeds
- 250 g raw sugar
- 2 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp natural vanilla extract
- 250 g plain flour
- 30 g cocoa powder (70% cocoa)
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Assembly
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 125 g fresh raspberries
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.8 kJ / 600.7 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Sacharidy
- 56 g
- Tuk
- 37.6 g
- Nasycený tuk
- 5.6 g
- Vláknina
- 6.8 g
- Sodík
- 186 mg
Alternativní recepty
Sweet and sour tempeh
50min
Vegan Burger
5h
Savoury tofu quiche
1h 30min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Vegan mozzarella
3 Std. 40 Min
Spelt and buckwheat tortillas with chilli con carne
1h 50 min.
Vegan Cheese Alternative
6 Std. 40 Min
Vegan mayonnaise
15min
Banana coconut ice blocks
7h 15min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Stretchy melty cheese
20min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min