
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 423.7 kcal / 1779.5 kJ
- Protein
- 7.8 g
- Tuk
- 29.3 g
- Sacharidy
- 32 g
- Vláknina
- 3 g
- Nasycený tuk
- 13.7 g
- Sodík
- 41.7 mg
Alternativní recepty
Peach and plum upside-down cake
50min
Orange and almond cake
2hod. 20min
Chocolate pecan pie
1hod. 55min
Almond and pear tart
40min
Lime sour cream bundt cake
50min
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1hod. 30min
Double ginger and pear cake
1hod. 35min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9hod. 50min
Panforte
1hod. 30min
Simple chocolate hazelnut cake
1hod. 15min
Torta caprese (flourless almond cake)
2hod.
Caribbean carrot cake
2hod. 10min