Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 29.3 g
- Nasycený tuk
- 13.7 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 41.7 mg
Alternativní recepty
Black forest cake
5 Std.
Santiago cake
1 Std. 20 Min
Almond and pear tart
40min
Chocolate and red wine cake with pears
1 Std. 20 Min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Stone fruit galettes
50 Min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 Std. 20 Min
Brioche fruit tarts
4 Std.
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h