Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Protein
- 7.8 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 29.3 g
- Nasycený tuk
- 13.7 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 41.7 mg
Alternativní recepty
Tiramisu
5 godz. 20 min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9 Std. 50 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h
Brioche fruit tarts
4h
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Davidson plum cheesecake slice
2h 45min
Blackberry meringue cake
3 godz. 55 min
Torta caprese with raspberry jelly
2h
Cherry clafoutis
1h 5min
Panforte
1h 30min
Orange and almond cake
2hod. 20min
Almond and pear tart
40 min