
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů sýru parmazánu na kousky (3 cm)
- 600 gramů vody
- 500 gramů brambor, moučných typu C, oloupaných, na plátky
- 300 gramů dýně na kostičky (2-3 cm)
- 550 gramů polohrubé mouky nebo dle potřeby
- 5 gramů citrónové kůry bio (volitelně)
- 1 vejce
- 3 čajové lžičky soli
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 25 gramů másla
- 300 gramů mléka
- 15 gramů hladké mouky
-
150
gramů italského sýru taleggio na kousky (3 cm)
nebo 150 - 200 gramů sýru goudy - ½ svazek pažitky nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 591 kcal / 2473 kJ
- Protein
- 26.2 g
- Tuk
- 22.7 g
- Sacharidy
- 75.3 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dýňová frittata s petrželovým dipem
40min
Chléb se sýrem a bylinkami
2h 45min
Hráškové pesto s ricottou
10min
Bramborová tortilla s medvědím česnekem
1h
Dýňové kroupoto s parmazánem
1h 30min
Mrkvové noky s cuketovou omáčkou
1h 20min
Masové kuličky s rýží, paprikou a kari omáčkou
45min
Špenátový quiche s kandovanou citrónovou kůrou
1h 20min
Rukolové pesto
5min
Bagel
2h
Rizoto s dýní a taleggiem
45min
Bešamelová omáčka
15min