Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pangrattato tostato
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 filetto di acciuga sott'olio
- 4 cucchiai di pangrattato
Ripieno
- 4 totani (peso 800 g circa), le sacche e i tentacoli (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di capperi sott'aceto
- 70 g di pomodori secchi sott'olio, non sgocciolati
- 1 spicchio di aglio a metà senz'anima
- 3 rametti di prezzemolo fresco, interi e lavati
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di pangrattato
- 1 uovo
Crema di fave
- 200 g di fave secche
- 750 g di acqua
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline spezzettate a mano
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3506 kJ / 838 kcal
- Protein
- 48 g
- Sacharidy
- 69 g
- Tuk
- 43 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Calamari ripieni su crema di pane
1ωρ. 10 λεπτ.
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 Min
Calamari ripieni con contorno di zucca sottovuoto
1h 30min
Calamari alla marchigiana
35min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Polpo con patate alla salentina
1ωρ. 10 λεπτ.
Calamari ripieni
1h 30min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1 Std.
Turbanti di spigola e arancio
1 Std.
Moscardini al limone
30 Min
Seppie ripiene a Cottura Lenta con polenta bianca
5 Std.