Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů hrušek, zralých, na čtvrtky, bez jádřinců
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 250 gramů cukru krupice
- 1 malý kousek skořice, celé (cca 2 cm)
- 200 gramů loupaných mandlí, celých
- 200 gramů hořké čokolády, na kousky
- 250 gramů másla, na kousky, plus extra na vymazání
- 1 špetka soli
- 4 vejce
- 180 gramů hladké mouky
- 20 gramů kakaového prášku
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 50 gramů mléka
- 70 gramů meruňkového džemu
- 20 gramů plátků mandlí (2-3 polévkové lžíce)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1278 kJ / 305 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Jablečná tvarohová pěna
1u. 25min
Rizoto s uzeným lososem a pórkem
40 min
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2h
Čokoládový dort
40 min
Borůvkový dort se zakysanou smetanou
1h 10min
Angreštový crumble
1h
Masové kuličky s mandlemi a chilli
30min
Salát z nových brambor s uzeným pstruhem
40 min
Muffiny s hruškami
55 Min
Borůvkový dort s mascarpone
3 Std. 10 Min
Čokoládové mini cheesecaky (bez lepku)
2h
Jablečný koláč
1h