Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů čedaru, na kusy
- 750 gramů dýně, oloupané
- 500 gramů vody
-
½
čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty
nebo ¼ kostky kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody) - 2 čajové lžičky bramborového škrobu
- 1 špetku mletého černého pepře
- 1 špetku soli
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- citrónová kůra, nastrouhaná z 1/2 citrónu, předem omytého
-
2
polévkové lžíce pažitky, nasekané
nebo 2 polévkové lžíce plocholisté petrželky, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 4107 kJ / 978 kcal
- Protein
- 61 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 68 g
- Vláknina
- 10 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min
Papriky plněné směsí tvarohu a cuket
1 godz. 5 min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1 Std.
Avokádovo-čočkové karbanátky s dipem ze zakysané smetany
1 Std. 10 Min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Pečená zelenina s bramborovou kaší v pekáčku
1 Std. 15 Min
Gratinované cukety a rajčata
1 Std.
Cuketová omeleta s parmazánem a jarní cibulkou
40min
Musaka z červené čočky
2 Std. 20 Min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1 Std.