Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 588 kJ / 140 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 4.4 g
- Tuk
- 9.9 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 248.4 mg
Alternativní recepty
Bamia (okra and meat stew)
55min
Wasabi mayonnaise
10min
Salt cod gratin
50 Min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Lamb sfiha
1h 20 min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Muhamara dip
30min
Beef madras
1h 30min
Coconut lamb curry
2 Std.
Chicken 65 and green chutney
1h 5 min
Sparkling white sangria punch
24 godz. 30 min
Citrus margarita
10min