Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 588 kJ / 140 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 4.4 g
- Tuk
- 9.9 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 248.4 mg
Alternativní recepty
Spiced lamb flatbread
2 Std.
Spiced garlic prawns and calamari
15 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Raw kibbeh
15 Min
Black & white chocolate tartufo
13h 55min
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Toum
15 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min