Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 588 kJ / 140 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Sacharidy
- 4.4 g
- Tuk
- 9.9 g
- Nasycený tuk
- 2 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 248.4 mg
Alternativní recepty
Tandoori chicken
1 Std. 35 Min
Baba ghanoush
1h
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Baharat spice mix
5 Min
Chicken with rice
1h
Cachupa with pork and beans
Žádné hodnocení
Spiced cauliflower pilau
20 min
Fish soup
40 Min
Toum
15min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55 min