Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 180 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (see Tips)
- 40 g water
- 1 tbsp lemon juice
- 2 pinches salt
- 1 egg yolk
Filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 250 g smooth ricotta cheese
- 40 g sour cream
- 2 eggs, 1 lightly beaten, to glaze
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves (see Tips)
- rocket, for garnishing
- pine nuts, to serve (optional)
- vincotto (vino cotto), to serve (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2171.9 kJ / 517.1 kcal
- Protein
- 13.3 g
- Sacharidy
- 34.3 g
- Tuk
- 35.9 g
- Nasycený tuk
- 21.8 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 350 mg
Alternativní recepty
Gozleme
1 godz. 40 min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 godz. 40 min
Spinach and feta galette
1h 50min
Carrot, feta and mint salad
40min
Filo spinach slice
55 Min
Cheese and spring onion galette
1 godz. 15 min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Mexican stack
45min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min