
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Flaky pastry
- 360 g plain flour plus extra to dust
- 180 g unsalted butter cut into pieces
- 1 tsp sea salt
- 90 g cold water
- 1 tsp pink peppercorns (optional)
Filling
- 1000 g water
- 25 g extra virgin olive oil
- 4 pinches sea salt
- 100 g basmati rice
- 3 eggs
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g unsalted butter cut into pieces
- 200 g button mushrooms cut into quarters
Assembly
- 900 g fresh boneless salmon fillet whole and skinned
- sea salt to season
- ground black pepper to season
- 3 sprigs fresh dill leaves only, roughly torn
- 1 egg lightly beaten, for egg wash
Sauce
- 200 g white wine
- 400 g crème fraîche
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 4 sprigs fresh parsley leaves only, roughly chopped
- 4 sprigs fresh dill leaves only, roughly chopped
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 895.2 kcal / 3759.9 kJ
- Protein
- 34.2 g
- Tuk
- 65.9 g
- Sacharidy
- 42.3 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Nasycený tuk
- 32 g
- Sodík
- 479.2 mg
Alternativní recepty
Hazelnut Bavarian
6hod. 25min
Pecan, apple and carrot pudding
1hod.
Rustic bread
2hod.
Vegetarian quiche
1hod. 55min
Fish fillets with fresh corn polenta
1hod. 5min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1hod. 5min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1hod. 30min
Strawberry champagne cake
3hod. 10min
Filo spinach slice
55min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1hod. 5min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2hod. 20min
Salmon en croute
50min