
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 g bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę
- 2 ½ łyżeczki soli
- 100 g sera ricotta
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia bakłażanów
-
800
g pomidorów śliwkowych dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
nebo 500 g krojonych pomidorów, z puszki - 1 szczypta cukru
- 5 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do podania
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1500 g wody
- 300 g makaronu, suchego, typu farfalle
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 313.8 kcal / 1312.8 kJ
- Protein
- 10.9 g
- Tuk
- 8.4 g
- Sacharidy
- 50.4 g
- Vláknina
- 6.7 g
- Nasycený tuk
- 2.2 g
- Sodík
- 1005.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Spaghetti z kaparami i anchois
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Ryż śródziemnomorski
50min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z salsą pomidorową
40min
Makaron po liguryjsku
45min
Penne puttanesca
50min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1hod. 20min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min
Sos puttanesca
45min