Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
nebo 50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki - 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 10 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu do risotto, np. arborio
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 20 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 720 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty szafranu, mielonego
- 15 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1201.8 kJ / 287 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Sacharidy
- 40.7 g
- Tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 1.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto z jarmużem
50min
Risotto z wędzonym serem
30min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Spaghetti z cytrusowym pesto
35min