Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 100 g leeks, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 50 g dry white wine
- 750 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 150 g Danish feta, cut into cubes (1 cm)
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2008.3 kJ / 478 kcal
- Protein
- 11.8 g
- Sacharidy
- 65.2 g
- Tuk
- 17.3 g
- Nasycený tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 851.5 mg
Alternativní recepty
Milanese risotto
25min
Salmon and fennel risotto
30min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Pear and blue cheese risotto
30min
Risotto verde
45min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Pumpkin risotto with bacon
40min
Asparagus risotto
40min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min