Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 100 g leeks, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 50 g dry white wine
- 750 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 150 g Danish feta, cut into cubes (1 cm)
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2008.3 kJ / 478 kcal
- Protein
- 11.8 g
- Sacharidy
- 65.2 g
- Tuk
- 17.3 g
- Nasycený tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 851.5 mg
Alternativní recepty
Milanese risotto
25min
Tartare sauce
10min
Beetroot risotto
35min
Hollandaise sauce
15min
Mushroom risotto
30min
Béchamel sauce
20min
Brie, speck and walnut risotto
25min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Asparagus risotto
40min
Bubble and squeak soup
35min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Risotto verde
45min