Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 100 g leeks, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 50 g dry white wine
- 750 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 150 g Danish feta, cut into cubes (1 cm)
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2008.3 kJ / 478 kcal
- Protein
- 11.8 g
- Sacharidy
- 65.2 g
- Tuk
- 17.3 g
- Nasycený tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 2.8 g
- Sodík
- 851.5 mg
Alternativní recepty
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
White fish and lemon risotto
30 min
Asparagus risotto
40 Min
Mushroom risotto
30 min
Cauliflower gratin
1 godz.
Salmon and fennel risotto
30 min
Basil pesto
10 min
Risotto with zucchini and prawns
1 godz. 15 min
Beetroot risotto
35 Min
Risotto verde
45min