Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pulpo
- 1500 g de agua
- 4 hojas de laurel, secas
- 2 cdas de sal gruesa
- 6 pimientas gordas
- 600 g de pulpo crudo, crudo (dos piezas chicas)
Mole amarillo
- 250 g de tomate verde, asado
- 1 diente de ajo, asado
- 30 g de cebolla, asada
- 1 chile guajillo, sin semillas y asado
- 1 chile cascabel, sin semillas y asado
- 4 pimientas gordas, tostadas
- 1 clavo de olor, asado
- ½ cdita de orégano
- 1 cdita de sal gruesa
Tostadas
- 195 g de aguacate, sólo la pulpa (1 pza aprox.)
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- ½ cdita de sal fina
- 6 tostadas, de maíz
- cilantro, fresco, para decorar
- Nutriční hodnoty
- na 1 pieza
- Kalorie
- 840 kJ / 200 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sopa de lima
40min
Pulpo en chile morita TM6
1h 30min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1u. 50min
Pescado a la talla
40min
Arroz jazmín al vapor con té limón
40min
Taquitos de pescado con mayonesa de alcaparras
45 Min
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1h 10min
Sopa de chile ancho y requesón
30 Min
Chiles en nogada
1h
Caldo de camarón
40min
Tacos de camarón de la Viga
40min
Jugo de carne al chipotle
55min