Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pulpo
- 1500 g de agua
- 4 hojas de laurel, secas
- 2 cdas de sal gruesa
- 6 pimientas gordas
- 600 g de pulpo crudo, crudo (dos piezas chicas)
Mole amarillo
- 250 g de tomate verde, asado
- 1 diente de ajo, asado
- 30 g de cebolla, asada
- 1 chile guajillo, sin semillas y asado
- 1 chile cascabel, sin semillas y asado
- 4 pimientas gordas, tostadas
- 1 clavo de olor, asado
- ½ cdita de orégano
- 1 cdita de sal gruesa
Tostadas
- 195 g de aguacate, sólo la pulpa (1 pza aprox.)
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- ½ cdita de sal fina
- 6 tostadas, de maíz
- cilantro, fresco, para decorar
- Nutriční hodnoty
- na 1 pieza
- Kalorie
- 840 kJ / 200 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pescado a la diabla
30min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Camarones en salsa de pimientos
25min
Pulpo en chile morita TM6
1h 30min
Salsa martajada
50min
Salsa de chile serrano toreado
20min
Aguachile de camarón
15min
Salsa verde de chile de árbol
10min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Caldo de camarón
40min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h