Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
- 2 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 3 snítky čerstvé petržele, jen lístky
- 1 citrón
- 2 stroužky česneku
- 70 gramů jarní cibulky, na kousky
- 9 sušených rajčat
- 1 čajová lžička soli, plus podle chuti
- ½ čajové lžičky mletého bílého pepře
- 220 gramů kuskusu
-
4
čerstvé filety z lososa (125 gramů každý)
nebo 4 zmrazené filety z lososa, rozmrazené (125 gramů každý) - čajová lžička mletého bílého pepře, podle chuti
- 500 gramů vody, teplé
- 10 gramů olivového oleje
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Protein
- 32 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30 min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40 min
Losos se špenátem a divokou rýží
1 godz. 15 min
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1h
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 min
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2h 10min
Treska v soli se smetanovým kaviárem
20min
Lososový salát s quinou, fetou a míchanou zeleninou
50 min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30 min
Těstoviny orzo s lososem a špenátem
40 min
Losos se zeleninou a kuskusem
40 min
Marinovaný losos s fazolkami
1h 10 min