
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 sušený bobkový list
- 3 kuličky černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 200 gramů vody
- 20 gramů slunečnicového oleje
- 20 gramů šalotky napůl
- 500 gramů jeleního masa nejlépe kýty, na kostky (3 cm)
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů slaniny, na kostičky
- 200 gramů mrkve na kousky (2 cm)
- 100 gramů celeru na kousky (2 cm)
- 100 gramů kořenové petržele na kousky (2 cm)
- 200 gramů hovězího vývaru
- 100 gramů červeného vína, suchého
- 80 gramů sušených brusinek
- 40 gramů šípkového džemu
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 15 gramů krupicového cukru
- 15 gramů másla vychlazeného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 499.4 kcal / 2089.6 kJ
- Protein
- 34.6 g
- Tuk
- 21.8 g
- Sacharidy
- 37.9 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Sodík
- 1274.7 mg
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Jehněčí kotlety se smetanovou omáčkou
3hod.
Slaninový trhanec
45min
Sladkokyselá, pomalu vařená vepřová žebírka
2hod. 25min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2hod.
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2hod. 30min
Králík s černou omáčkou
55min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2hod.
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45min
Štědrovečerní rybí polévka
50min
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4hod.