Jelení se šípkovou omáčkou
TM6

Jelení se šípkovou omáčkou

4.7 (20 hodnocení)

Suroviny

  • 1 sušený bobkový list
  • 3 kuličky černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 200 gramů vody
  • 20 gramů slunečnicového oleje
  • 20 gramů šalotky, napůl
  • 500 gramů jeleního masa, nejlépe kýty, na kostky (3 cm)
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • 100 gramů slaniny, na kostičky
  • 200 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
  • 100 gramů celeru, na kousky (2 cm)
  • 100 gramů kořenové petržele, na kousky (2 cm)
  • 200 gramů hovězího vývaru
  • 100 gramů červeného vína, suchého
  • 80 gramů sušených brusinek
  • 40 gramů šípkového džemu
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy
  • 15 gramů krupicového cukru
  • 15 gramů másla, vychlazeného

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2089.6 kJ / 499.4 kcal
Protein
34.6 g
Sacharidy
37.9 g
Tuk
21.8 g
Nasycený tuk
7.3 g
Vláknina
4.5 g
Sodík
1274.7 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty