Jelení se šípkovou omáčkou

Jelení se šípkovou omáčkou

4.7 24 hodnocení
Příprava 35min.
Celkový 1hod. 20min.
4 porce

Suroviny

  • 1 sušený bobkový list
  • 3 kuličky černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 200 gramů vody
  • 20 gramů slunečnicového oleje
  • 20 gramů šalotky napůl
  • 500 gramů jeleního masa nejlépe kýty, na kostky (3 cm)
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • 100 gramů slaniny, na kostičky
  • 200 gramů mrkve na kousky (2 cm)
  • 100 gramů celeru na kousky (2 cm)
  • 100 gramů kořenové petržele na kousky (2 cm)
  • 200 gramů hovězího vývaru
  • 100 gramů červeného vína, suchého
  • 80 gramů sušených brusinek
  • 40 gramů šípkového džemu
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy
  • 15 gramů krupicového cukru
  • 15 gramů másla vychlazeného

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 1274.7 mg
Protein 34.6 g
Kalorie 2089.6 kJ / 499.4 kcal
Tuk 21.8 g
Vláknina 4.5 g
Nasycený tuk 7.3 g
Sacharidy 37.9 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...