Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 sušený bobkový list
- 3 kuličky černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- 200 gramů vody
- 20 gramů slunečnicového oleje
- 20 gramů šalotky, napůl
- 500 gramů jeleního masa, nejlépe kýty, na kostky (3 cm)
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů slaniny, na kostičky
- 200 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 100 gramů celeru, na kousky (2 cm)
- 100 gramů kořenové petržele, na kousky (2 cm)
- 200 gramů hovězího vývaru
- 100 gramů červeného vína, suchého
- 80 gramů sušených brusinek
- 40 gramů šípkového džemu
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 15 gramů krupicového cukru
- 15 gramů másla, vychlazeného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2089.6 kJ / 499.4 kcal
- Protein
- 34.6 g
- Sacharidy
- 37.9 g
- Tuk
- 21.8 g
- Nasycený tuk
- 7.3 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 1274.7 mg
Alternativní recepty
Hovězí Stroganoff
35 Min
Vepřová panenka sous-vide s houbovou omáčkou
1 Std. 50 Min
Thai Burger
30 Min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6 godz. 45 min
Pomalu vařené krémové krůtí s houbami
4u.
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1 Std. 15 Min
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4 Std. 30 Min
Jehněčí kotlety sous-vide s hráškovo-bramborovým pyré
3sa 15 dk
Restované hovězí s caponatou
45 min
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2u. 30min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 min
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
40 Min