Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinade
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- 2 tbsp water
- 300 g natural yoghurt
- 1000 g boneless lamb leg, trimmed and cut into pieces (3 cm)
Curry
- 3 fresh tomatoes, 2 deseeded and cut into quarters, 1 cut into eighths, for garnishing
- 300 g red onion, cut into quarters
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 cm cinnamon quill piece
- 6 whole cloves
- 1 tsp cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 1 tsp fennel seeds
- 20 g garlic paste (see Tips)
- 40 g ginger paste (see Tips)
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (optional)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 60 g tomato paste
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.7 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 11.8 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 678.7 mg
Alternativní recepty
Chicken tikka masala
1u. 10min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Madras curry powder
15min
Beef madras
1h 30min
Chicken korma
45 Min
Lamb dhansak
25h 45 min
Pork vindaloo
2h 20min
Balti coconut fish curry
50min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Lamb saag
1h 30min