Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinade
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- 2 tbsp water
- 300 g natural yoghurt
- 1000 g boneless lamb leg, trimmed and cut into pieces (3 cm)
Curry
- 3 fresh tomatoes, 2 deseeded and cut into quarters, 1 cut into eighths, for garnishing
- 300 g red onion, cut into quarters
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 cm cinnamon quill piece
- 6 whole cloves
- 1 tsp cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 1 tsp fennel seeds
- 20 g garlic paste (see Tips)
- 40 g ginger paste (see Tips)
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (optional)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 60 g tomato paste
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.7 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 11.8 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 678.7 mg
Alternativní recepty
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Thai green chicken curry
30min
Lamb saag
1h 30min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30min
Lamb dhansak
25 godz. 45 min
Pork vindaloo
2u. 20min
Chicken korma
45min
Bhuna gosht
1h 20min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min