Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Marinade
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- 2 tbsp water
- 300 g natural yoghurt
- 1000 g boneless lamb leg, trimmed and cut into pieces (3 cm)
Curry
- 3 fresh tomatoes, 2 deseeded and cut into quarters, 1 cut into eighths, for garnishing
- 300 g red onion, cut into quarters
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 cm cinnamon quill piece
- 6 whole cloves
- 1 tsp cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 1 tsp fennel seeds
- 20 g garlic paste (see Tips)
- 40 g ginger paste (see Tips)
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (optional)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 60 g tomato paste
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.7 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 11.8 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 678.7 mg
Alternativní recepty
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Lamb korma
4h
Coconut lamb curry
2 godz.
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Tandoori chicken
45min
Madras curry powder
15 min
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min