Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g boiling water
- 100 g fresh coconut flesh, grated (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 30 g tamarind paste (see Tips)
- 200 g canned tomatoes
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chilli, trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 2 tbsp Madras powder (see Tips)
- 750 - 800 g beef chuck steak, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1887.3 kJ / 449.3 kcal
- Protein
- 47.6 g
- Sacharidy
- 12.8 g
- Tuk
- 22.6 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 1248.2 mg
Alternativní recepty
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb saag
1h 30min
Lamb korma
4 Std.
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Madras curry powder
15 min
Coconut lamb curry
2h
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Rogan josh
1h 35min
Chicken korma
45min
Bhuna gosht
1h 20min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min