Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g vegetable oil
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 50 g eschalot, cut into halves
- 1 fresh tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp black mustard seeds
- 400 g coconut milk
- ½ tsp salt
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 450 g raw prawns, peeled and with tails intact (see Tips)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- lemons, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1747 kJ / 415.8 kcal
- Protein
- 28.1 g
- Sacharidy
- 8.2 g
- Tuk
- 31.8 g
- Nasycený tuk
- 14.1 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 805.2 mg
Alternativní recepty
Coconut lamb curry
2 godz.
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Beef madras
1h 30min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1u. 15min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Sambhar
1h 30min
Cucumber and mint raita
30min
Lamb dhansak
25 Std. 45 Min
Balti coconut fish curry
50 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Coconut fish curry
1h 10min
Lamb saag
1h 30min