Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g vegetable oil
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 50 g eschalot, cut into halves
- 1 fresh tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp black mustard seeds
- 400 g coconut milk
- ½ tsp salt
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 450 g raw prawns, peeled and with tails intact (see Tips)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- lemons, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1747 kJ / 415.8 kcal
- Protein
- 28.1 g
- Sacharidy
- 8.2 g
- Tuk
- 31.8 g
- Nasycený tuk
- 14.1 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 805.2 mg
Alternativní recepty
Coconut lamb curry
2 Std.
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Madras curry powder
15 min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Chicken korma
45 Min
Keralan Fish Curry
30 min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Thai green chicken curry
30 min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min