Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g vegetable oil
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 50 g eschalot, cut into halves
- 1 fresh tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp black mustard seeds
- 400 g coconut milk
- ½ tsp salt
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 450 g raw prawns, peeled and with tails intact (see Tips)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- lemons, cut into wedges, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1747 kJ / 415.8 kcal
- Protein
- 28.1 g
- Sacharidy
- 8.2 g
- Tuk
- 31.8 g
- Nasycený tuk
- 14.1 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 805.2 mg
Alternativní recepty
Thai green chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Lamb saag
1h 30min
Prawn and chicken laksa
40min
Beef madras
1h 30min
Thai red chicken curry
30min
Rogan josh
1h 35min
Thai red curry paste
15min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Prawn Bhuna
30min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min