Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta cheese
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
Dumplings
- 100 g bread, stale or frozen, cut into pieces
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 tsp sea salt
- olive oil, for greasing
Napoli sauce
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 pinch ground black pepper
- Parmesan cheese, grated to serve
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2419 kJ / 576 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 29.6 g
- Nasycený tuk
- 14.3 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Sodík
- 1904.7 mg
Alternativní recepty
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Filo spinach slice
55 Min
Mushroom risotto
30min
Fresh pasta dough
1h
Gozleme
1 Std. 40 Min
Flaky filo fingers
1 Std. 30 Min
Freekeh salad with pickled avocado
25 Std.
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Cypriot grain salad
45min
Ricotta gnocchi
2 Std.
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 godz. 20 min
Gnocchi
1 Std. 40 Min