
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ricotta cheese
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
Dumplings
- 100 g bread stale or frozen, cut into pieces
- 100 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon zest only, no white pith
- 2 sprigs fresh basil leaves only
- 2 sprigs fresh oregano leaves only
- 1 tsp sea salt
- olive oil for greasing
Napoli sauce
- 1 brown onion cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 pinch ground black pepper
- Parmesan cheese grated to serve
- fresh basil leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 576 kcal / 2419 kJ
- Protein
- 28 g
- Tuk
- 29.6 g
- Sacharidy
- 49 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Nasycený tuk
- 14.3 g
- Sodík
- 1904.7 mg
Alternativní recepty
Vegetarian sausage rolls
40min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10min
Minestrone
40min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1hod. 20min
Risotto verde (TM6)
30min
Gozleme
1hod. 40min
Risotto verde
45min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1hod. 15min
Ricotta gnocchi
2hod.
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Tomato pasta sauce
40min