Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Everyday curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 black cardamom pods
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions (700 g), cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Rogani kumbh
- 15 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 250 g vine-ripened tomatoes, cut into quarters
- 30 g vegetable oil
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 550 g button mushrooms, cut into halves (or quarters, if mushrooms are large)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- ½ tsp salt
- 2 tbsp natural yoghurt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2059.8 kJ / 490.3 kcal
- Protein
- 13.4 g
- Sacharidy
- 25.9 g
- Tuk
- 33.6 g
- Nasycený tuk
- 8.2 g
- Vláknina
- 20.1 g
- Sodík
- 1954.4 mg
Alternativní recepty
Sabji (vegetable) curry
30 min
Paneer makhani
45 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Chilli paneer
30 min
Aloo tikki
55 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Amritsari dal
26 Std.
Savoury semolina
15 Min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Gobi masala
30 min