
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Everyday Indian curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions (approx. 700 g), cut into quarters
- 2 fresh long green chillies trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Dal
- 100 g urad dal (see Tips)
- 80 g toor dal (see Tips)
- 250 g water plus extra for soaking
- 15 g fresh coriander leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 10 g fresh mint leaves only, plus extra for garnishing
- 30 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 5 fresh long green chillies trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 216.8 kcal / 910.7 kJ
- Protein
- 9.4 g
- Tuk
- 8.4 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Vláknina
- 11 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Sodík
- 746.7 mg
Alternativní recepty
Potato karakari
50min
Sambhar
1hod. 30min
Fresh coconut chutney
10min
Tarka dal
30min
Lentil curry (dahl)
30min
Chilli paneer
30min
Baingan ka bharta
1hod. 20min
Dosa with spiced potato filling
17hod. 40min
Rajma (kidney bean curry)
45min
Chhole (chickpea curry)
35min
Carrot halwa
1hod. 5min
Paneer makhani
45min