Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Everyday Indian curry paste
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions (approx. 700 g), cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Dal
- 100 g urad dal (see Tips)
- 80 g toor dal (see Tips)
- 250 g water, plus extra for soaking
- 15 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
- 10 g fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- 30 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 5 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.7 kJ / 216.8 kcal
- Protein
- 9.4 g
- Sacharidy
- 23.7 g
- Tuk
- 8.4 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Vláknina
- 11 g
- Sodík
- 746.7 mg
Alternativní recepty
Tarka dal
30 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Baingan ka bharta
1ωρ. 20 λεπτ.
Gobi masala
30 Min
Rogani kumbh
45 min
Chilli paneer
30 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Sambhar
1h 30 min
Palak paneer
1 Std. 15 Min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Potato karakari
50 Min