Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 180 g brown onion, cut into quarters
- 80 g eggplant, cut into pieces (2 cm)
- 80 g fresh green beans, cut into halves
- 80 g carrot, cut into pieces (2 cm)
- 60 g pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp canola oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- ¼ tsp asafoetida (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 50 g fresh tomatoes
- 25 g ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 250 g toor dal (see Tips)
- 1000 g water
- 40 g tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp sea salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 910 kJ / 216.7 kcal
- Protein
- 12.4 g
- Sacharidy
- 33.8 g
- Tuk
- 2.8 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 16.7 g
- Sodík
- 409.5 mg
Alternativní recepty
Tarka dal
30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Gobi masala
30 min
Rajma (kidney bean curry)
45min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Rava idli
2h 40min
Fresh coconut chutney
10 Min
Amritsari dal
26 Std.
Baingan ka bharta
1h 20 min
Potato karakari
50min
Chilli paneer
30 min