Sabji (vegetable) curry
TM6 TM5 TM31

Sabji (vegetable) curry

4.6 (61 hodnocení)

Suroviny

Everyday Indian curry paste

  • 30 g cumin seeds
  • 2 - 3 dried bay leaves
  • 30 g coriander seeds
  • 1 tsp whole cloves
  • 12 cardamom pods (black)
  • ½ cinnamon quill
  • ¼ tsp black peppercorns
  • 2 tsp Kashmiri chilli powder
  • 1 tbsp ground ginger
  • 2 tsp ground turmeric
  • 5 brown onions, cut into quarters
  • 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
  • 1 tbsp garlic paste (see Tips)
  • 1 tbsp ginger paste (see Tips)
  • 40 g ghee (see Tips)
  • 40 g canola oil
  • 30 fresh curry leaves
  • 800 g canned whole tomatoes
  • 1 tbsp brown sugar
  • 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 tsp salt

Sabji

  • 170 g fresh baby spinach leaves
  • 30 g cashews
  • 2 fresh tomatoes, cut into quarters and deseeded (approx. 100 g)
  • 200 g water
  • 200 g potato, cut into pieces (2 cm)
  • 100 g carrot, cut into pieces (1 cm)
  • 200 g sweet potato, cut into pieces (2 cm)
  • 100 g coconut cream
  • 2 tsp garam masala (see Tips)
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • fresh long red chillies, cut into thin slices, for garnishing

Nutriční hodnoty
na 1 portions
Kalorie
1136 kJ / 270.3 kcal
Protein
7.3 g
Sacharidy
26.3 g
Tuk
13.9 g
Nasycený tuk
7 g
Vláknina
9.4 g
Sodík
778.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty