Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 whole fish, gutted, cleaned (approx. 600 g each), with scales removed (see Tips)
- 1 lime, cut into halves
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 5 dried chillies, whole
- ½ brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 30 g canola oil
- fresh curry leaves, fried, for garnishing
- red onion, sliced, for garnishing
- sea salt flakes, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 297.5 kcal
- Protein
- 40.4 g
- Sacharidy
- 3.6 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 1218 mg
Alternativní recepty
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Salmon kabsa
40 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Sambal chilli
35 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Goan prawn curry
25 Min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1 Std.
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Biryani
1h 25 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min