
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 whole fish, gutted, cleaned (approx. 600 g each), with scales removed (see Tips)
- 1 lime cut into halves
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 5 dried chillies whole
- ½ brown onion cut into quarters
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 30 g canola oil
- fresh curry leaves fried, for garnishing
- red onion sliced, for garnishing
- sea salt flakes for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 297.5 kcal / 1249.8 kJ
- Protein
- 40.4 g
- Tuk
- 13 g
- Sacharidy
- 3.6 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Sodík
- 1218 mg
Alternativní recepty
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1hod. 15min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min
Biryani
1hod. 25min
Avial (vegetables in yoghurt)
30min
Lemon rasam
40min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1hod. 15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Nyonya Steamed Fish
45min
Sambal udang
50min
Goan prawn curry
25min
Sambal chilli
35min