Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů sójového granulátu, jemného
- 500 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 100 gramů cibule, napůl
- 140 gramů červené papriky, na kousky
- 80 gramů mrkve, na kousky
- 20 gramů olivového oleje
- 40 gramů rajčatového protlaku
- 1 - 2 čajové lžičky harissa omáčky, dle chuti
- 2 čajové lžičky červené papriky, sladké
- 130 gramů rajčat, zralých, na kostičky (1 cm)
- 1 čajová lžička majoránky, sušené
- 1 čajová lžička oregana, sušeného
- 1 ½ čajové lžičky soli, plus na dochucení
- 4 špetky černého pepře, čerstvě umletého, plus na dochucení
- 480 gramů fazolí kidney bean, konzervovaných, scezených
- 100 gramů kukuřice, sterilované
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1017 kJ / 242 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 6 g
- Vláknina
- 13 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Houbovo-cizrnová směs
9 Std.
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35 min
Vegetariánské chilli
1 Std. 5 Min
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1 Std. 25 Min
Bramborovo mandlové placky s fazolemi a rajčatovou omáčkou
50 min
Sójový guláš s knedlíky v balíčku
1 Std. 25 Min
Fazolový burger (veganský)
1 Std. 20 Min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Dýňový hummus
1 Std.
Falafel
1 Std.
Lilkové ragú s cizrnou
45 min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min