Zařízení & příslušenství
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
Příprava 15min.
Celkový 16hod.
4 porce
Suroviny
Krémový černý dahl
-
200 gramů fazolí adzuki, sušených200 gramů fazolí mungo, suchých, celých
-
voda na namáčení
-
20 gramů oleje
-
6 stroužků česneku
-
3 centimetry zázvoru, čerstvého oloupaného, na plátky
-
170 gramů cibule, žluté na klínky
-
30 gramů másla
-
400 gramů konzervovaných rajčat
-
20 gramů rajčatového protlaku
-
400 gramů mléka
-
1 čajová lžička soli
-
¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
-
2 čajové lžičky kmínu, mletého
-
1 čajová lžička chilli, prášku
Pečený květák
-
30 gramů oleje
-
2 čajové lžičky římského kmínu, celého
-
2 čajové lžičky kurkumy
-
1200 gramů květáku cca 2 celé květáky, rozdělené na velké růžice
-
1 čajová lžička soli
-
¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
-
zakysaná smetana na servírování
-
koriandr, čerstvý na ozdobu
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
335 mg
Protein
25 g
Kalorie
2523 kJ /
603 kcal
Tuk
35 g
Vláknina
22.1 g
Nasycený tuk
14 g
Sacharidy
35 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Pomalé vaření na TM6
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45min.
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45min.
Dal makhani
13hod. 20min.
Palak Paneer
45min.
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1hod.
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25min.
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min.
Kokosový Dhal
20min.
Lilkové ragú s cizrnou
45min.
Indický čočkový dahl
30min.
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1hod.
Musaka z červené čočky
2hod. 20min.