Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Krémový černý dahl
-
200
gramů fazolí mungo, suchých, celých
nebo 200 gramů fazolí adzuki, sušených - voda, na namáčení
- 20 gramů oleje
- 6 stroužků česneku
- 3 centimetry zázvoru, čerstvého, oloupaného, na plátky
- 170 gramů cibule, žluté, na klínky
- 30 gramů másla
- 400 gramů konzervovaných rajčat
- 20 gramů rajčatového protlaku
- 400 gramů mléka
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
- 2 čajové lžičky kmínu, mletého
- 1 čajová lžička chilli, prášku
Pečený květák
- 30 gramů oleje
- 2 čajové lžičky římského kmínu, celého
- 2 čajové lžičky kurkumy
- 1200 gramů květáku, cca 2 celé květáky, rozdělené na velké růžice
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky černého pepře, mletého
- zakysaná smetana, na servírování
- koriandr, čerstvý, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2523 kJ / 603 kcal
- Protein
- 25 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 35 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Vláknina
- 22.1 g
- Sodík
- 335 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kokosový Dhal
20min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 min
Palak Paneer
45 min
Čočkovo-dýňová polévka
1h
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1h
Korma s mořskými plody
40 min
Musaka z červené čočky
2h 20 min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1h
Indický čočkový dahl
30 min
Lilkové ragú s cizrnou
45 min
Dal makhani
13u. 20min