Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem

Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem

4.6 32 hodnocení
Příprava 15min
Celkový 16hod.
4 porce

Suroviny

Krémový černý dahl
  • fazolí mungo, suchých, celých
    200 gramů
    200 gramů fazolí adzuki, sušených
  • voda na namáčení
  • oleje
    20 gramů
  • stroužků česneku
    6
  • zázvoru, čerstvého oloupaného, na plátky
    3 centimetry
  • cibule, žluté na klínky
    170 gramů
  • másla
    30 gramů
  • konzervovaných rajčat
    400 gramů
  • rajčatového protlaku
    20 gramů
  • mléka
    400 gramů
  • soli
    1 čajová lžička
  • černého pepře, mletého
    ¼ čajové lžičky
  • kmínu, mletého
    2 čajové lžičky
  • chilli, prášku
    1 čajová lžička
Pečený květák
  • oleje
    30 gramů
  • římského kmínu, celého
    2 čajové lžičky
  • kurkumy
    2 čajové lžičky
  • květáku cca 2 celé květáky, rozdělené na velké růžice
    1200 gramů
  • soli
    1 čajová lžička
  • černého pepře, mletého
    ¼ čajové lžičky
  • zakysaná smetana na servírování
  • koriandr, čerstvý na ozdobu

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie 603 kcal / 2523 kJ
Protein 25 g
Tuk 35 g
Sacharidy 35 g
Vláknina 22.1 g
Nasycený tuk 14 g
Sodík 335 mg

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...