Zařízení & příslušenství
Pomalu vařené ossobuco se šafránovým rizotem
Příprava 20min
Celkový 4hod. 30min
4 porce
Suroviny
Ossobuco
-
čerstvé petržele pouze lístky5 snítek
-
stroužek česneku1
-
citrónová kůra z 1/2 citrónu (bez bílé dřeně)
-
řapíkatého celeru na kousky30 gramů
-
mrkve na kousky70 gramů
-
cibule napůl150 gramů
-
olivového oleje65 gramů
-
telecí plátky bez kosti (cca 230 gramů každý)4
-
hladká mouka na obalení
-
másla25 gramů
-
bílého vína, suchého50 gramů
-
soli2 špetky
-
mletého černého pepře2 špetky
-
drcených rajčat, konzervovaných150 gramů
-
masového vývaru300 gramů
Šafránové rizoto
-
šalotky30 gramů
-
másla40 gramů
-
olivového oleje40 gramů
-
rizoto rýže např. Carnaroli nebo Arborio, doba vaření 14 minut320 gramů
-
suchého bílého vína100 gramů
-
masového vývaru750 gramů
-
šafránu1 - 2 špetky
-
soli5 gramů
-
nastrouhaného parmazánu40 gramů
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie
1512.2 kcal /
6327 kJ
Protein
114 g
Tuk
79.8 g
Sacharidy
78.7 g
Vláknina
2.7 g
Nasycený tuk
28.8 g
Sodík
1854.5 mg
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:

Pojďme se stát šéfkuchaři
22 recept
Česká republika
Česká republika