Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 70 gramů parmazánu, na kusy
- 12 kusů cherry rajčat
- 7 polévkových lžic olivového oleje
- 3 ¾ čajové lžičky soli
- 3 špetky cukru
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů smetany, 35 % tuku
- 250 gramů vody
- 10 gramů sušených hříbků (viz Tip)
-
1 - 2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, podle chuti
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- 2 špetky mletého černého pepře
- 4 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 30 gramů bílého vína
- ¼ čajové lžičky hrubé soli
- 400 gramů těstovin (tagliatelle)
- 300 gramů čerstvých hřibů, očištěných, na plátky (3 mm)
- listy potočnice lékařské, na podávání (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3530 kJ / 843 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 75 g
- Tuk
- 50 g
- Vláknina
- 12 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Musaka z červené čočky
2h 20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Houbové rizoto s mascarpone
30 dk
Tagliatelle s restovanými hříbky
1 godz.
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 dk
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35 min
Chřestový salát s mangem
35 min
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45 min
Těstovinový salát se pstruhem a zeleninou
45 min
Avokádový salát s brusinkami a vlašskými ořechy
10 min
Krevetová polévka s batáty
45 min
Špagety all'Amatriciana
30 dk