Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
60
gramů cibule (1 malá cibule), napůl
nebo 60 gramů šalotky - 2 stroužky česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 350 gramů lilku (1 lilek), na malé kostky (cca 2 x 2 cm)
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce vinného octa
- 250 gramů konzervované bílé cizrny (1 plechovka), scezené
- 400 gramů sekaných rajčat v plechovce (1 plechovka)
- 1 snítka čerstvého tymiánu, jen lístky
- 2 snítky hladkolisté petržele, nasekané, jen lístky, plus na ozdobu
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 999 kJ / 238 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 12 g
- Nasycený tuk
- 1.8 g
- Vláknina
- 8 g
- Sodík
- 1049 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kokosový Dhal
20min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 min
Pečené fazole
1h 25 min
Středomořský zeleninový pekáč
50 min
Zeleninové kari s rýží
1h
Musaka z červené čočky
2h 20 min
Zeleninové muffiny s tofu a koriandrovo-jogurtovou omáčkou
1h 10 min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1h
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min