Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
TM6 TM5

Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps

3.3 ( 3 hodnocení )

Suroviny

Ricotta

  • 1500 g whole milk
  • 40 g white vinegar
  • 1 lemon finely grated zest only

Shortcrust Pastry

  • 200 g plain flour
  • 100 g unsalted butter cold, diced (1 cm)
  • ¼ tsp fine sea salt
  • 60 g water chilled

Filling

  • 200 g fennel core removed, quartered, fronds reserved for garnish
  • 20 g unsalted butter plus extra for greasing
  • 30 g cider vinegar
  • 1 Tbsp brown sugar
  • 30 - 40 g Swiss chard stalks removed, thinly sliced
  • 16 green olives pitted (volitelně)
  • 2 large eggs
  • 30 g whole milk
  • 30 g whipping cream
  • ½ tsp fine sea salt or to taste
  • ½ tsp ground black pepper or to taste

Pecorino Crisps

  • 2 tsp dried fennel seeds
  • 100 g pecorino cheese cut in pieces (3 cm)

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
443 kcal / 1861 kJ
Protein
1.5 g
Tuk
27.5 g
Sacharidy
33.6 g
Vláknina
2 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty