Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 100 gramů červené řepy, neoloupané
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 250 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení válu
- 150 gramů másla, nakrájeného na kousky
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 vejce
Náplň
- 230 gramů tvarohu, kozího nebo ovčího
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 vejce
- 2 špetky mletého černého pepře
-
1
polévkovou lžíci čerstvého tymiánu
nebo ⅓ polévkové lžíce sušeného tymiánu - 30 gramů piniových oříšků, na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1058 kJ / 252 kcal
- Protein
- 6.6 g
- Sacharidy
- 17.8 g
- Tuk
- 17.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Italský ořechový dort
1h
Chřestovo-sýrový quiche
1 Std. 10 Min
Kapučínový dort s karamelovým sirupem
2 Std.
Rebarborový crumble
55 Min
Saské tvarohové vdolečky
3h
Zapečený chléb s pórkem a parmazánovým krémem
Žádné hodnocení
Chlebíček z dýně se zázvorem
1h
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Polentový koláč s meruňkami (bez cukru)
55 Min
Slaný koláč s quinoou, slaninou a fazolemi
1h 5min
Polenta se špenátem a sýrem
1h
Borůvkové muffiny ze špaldy (bez cukru)
25 Min