Dýňovo-cibulová galette se salátem Coleslaw
TM6 TM5

Dýňovo-cibulová galette se salátem Coleslaw

4.1 (9 hodnocení)

Suroviny

Těsto

  • 190 gramů celozrnné pšeničné mouky, plus navíc na pomoučení
  • 115 gramů másla, vychlazeného, na kousky
  • 1 čajová lžička čerstvých tymiánových lístků
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 50 gramů vody, ledově studené

Náplň

  • 600 gramů dýně, oloupané, na kostičky (2 cm)
    nebo máslové dýně, oloupané, na kostičky (2 cm)
  • 500 gramů vařící vody
  • 1 polévková lžíce olivového oleje, plus navíc na potření
  • 2 červené cibule, velké (cca 220 gramů), na plátky
  • 75 gramů čerstvého sýra
    nebo ricotty
  • 1 špetka sušeného drceného chilli (volitelně)
  • ½ čajové lžičky soli a navíc podle chuti
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře a navíc podle chuti

Salát Coleslaw

  • 300 gramů červeného hlávkového zelí, bez košťálu, na kousky (4 cm)
  • 50 gramů mrkve, na kousky (3 cm)
  • 100 gramů celeru, oloupaného, na kousky (3 cm)
  • 200 gramů jablek (cca 2), červených, zbavených jádřinců, na čtvrtky
  • 60 gramů majonézy
  • 30 gramů bílého jogurtu
  • 20 gramů dijonské hořčice
  • směs semínek, opražených, na posypání

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3038 kJ / 730 kcal
Protein
13 g
Sacharidy
58 g
Tuk
47 g
Nasycený tuk
20 g
Sodík
803 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty